Nordisk Mesterskab 2022

Efter en lang periode med COVID-19 er Nordisk Mesterskab endelig vendt tilbage til Påsken!

Frivillighuset i Sønderborg lagde d. 15.-17. april 2022 rammerne om denne traditionsrige turnering, som har til formål at samle spillere fra hele Norden.

17 spillere var mødt frem, hvoraf nationaliteterne Danmark, Norge, Sverige, Finland, Tyskland og Kina var repræsenteret.

Det blev der også lagt mærke til i de lokale nyheder, hvor Jydske Vestkysten bragte følgende artikel:

https://jv.dk/artikel/kjeld-er-vild-med-flere-tusind-%C3%A5r-gammelt-kinesisk-br%C3%A6tspil-p%C3%A5sken-bruges-p%C3%A5-nordisk-mesterskab-i-s%C3%B8nderborg

Særligt for denne turnering var også at det var muligt at invitere Young Sun Yoon 8p til at fungere som underviser under turneringen.

Hun gav et foredrag fredag aften, og gennemgik spil for deltagerne mellem runderne. 

Se hendes YouTube kanal her: https://www.youtube.com/channel/UCQ7fRyWobKv_FejtqwUVImA

Turneringen blev vundet af Qiuchi Li 7d, efterfulgt af Mathis Elmgaard Isaksen 4d og Bernd Lewerenz 2d

Da Qiuchi Li 7d er fra Kina blev titlen som Nordisk Mester 2022 derfor vundet af Mathis Elmgaard Isaksen 4d.

Bedste Kyu-spiller blev vundet af Kjeld Petersen 1k, og de bedste præstationer for spillere under 5 kyu gik til Magnus Ibsen Rishøj 6k, for højest placering, og Ievgen "Jive" Liubymkin 10k for at få 5 ud af 6 point.

Ovennævnte vandt alle pengepræmier, og der blev desuden givet sponsorerede brætspilspræmier til Markus, Hauke, Zijun, Paal, Kai, Finn og Marius, for at have fået 3 point eller flere.

https://www.europeangodatabase.eu/EGD/Tournament_Card.php?&key=T220415A

Et stort tak skal lyde til den lokale arrangør og ildsjæl Kjeld Petersen 1k, samt Sønderborg Kommune og Fabrikant Mads Clausens Fond. De har sponsoreret turneringen og gjort det muligt f.eks. at have en professionel underviser, og hjulpet vores yngre og studerende deltagere.

Kjeld ses på billedet ovenfor hvor han ihærdigt er i gang med at uddele præmier til de fremmødte deltagere, og til sig selv :-).

Nordisk Mesterskab 2022 blev dermed afholdt med stor success, og Dansk Go Forbund sender dermed faklen videre til Norge, som får æren af at holde turneringen til næste år.